Hi, ik ben Mirte Jongens.

Ik ben 37 jaar, getrouwd, moeder van een zoontje en woon in het mooie Drenthe.

Ik ben Equine assisted coach, Burnout-coach en Access Bars practioner.

Als coach help ik vrouwen die vastlopen in de veeleisende maatschappij en help daarbij om zichzelf te herontdekken en weer te kunnen genieten van het leven. Mijn missie is om zoveel mogelijk burn-outs te voorkomen.

Na een lange zoektocht naar mijn eigen pad, ben ik terecht gekomen bij de opleiding tot Equine Assisted Coach bij de Keulseweg. Het combineren van het helpen van mensen en mijn liefde voor paarden geeft mij enorm veel voldoening en zingeving. Daarnaast heb ik een studie tot Burnout-coach gevolgd en geef ik Access Bars behandelingen.

Missie

Mijn missie is zoveel mogelijk burn-outs voorkomen! Ik wil je laten zien dat je goed bent zoals je bent, dat het oké is om jezelf te zijn. Het is zelfs hard nodig! De eisen van deze tijd zijn torenhoog, met als gevolg een ware epidemie van stress en burn-out. 

Ik heb dit zelf ervaren en weet wat voor impact dit op je heeft. Jarenlang heb ik last gehad van burn-out klachten. Maar dit is absoluut niet nodig.
Door je te richten op de oorzaak van je klachten in plaats van op de symptomen.De oorzaak zit altijd in jezelf, en dat is maar goed ook.  Want het enige waar je invloed op hebt, ben jezelf.

Oorzaak onderzoeken

Een manier om deze oorzaak te onderzoeken is door middel van coaching met paarden.

Hierbij gaat het namelijk om ervaren.
Ervaren, zonder oordeel, zonder goed of fout.
Jezelf terugvinden, in een veilige omgeving.

Onderzoeken wat de oorzaak is van je klachten, welke patronen hieraan hebben bijgedragen, hoe het zit met het stellen en bewaken van je grenzen, het terugvinden van de balans en leren loslaten en vertrouwen.

Ook wandelcoaching is een prachtige, effectieve vorm van coaching. Door de combinatie van de (rustgevende) natuur, het buiten zijn en te bewegen, komen rust en de oplossingen voor vraagstukken als vanzelf. De natuur oordeelt niet, maar IS gewoon. Altijd anders, altijd aangepast aan de omstandigheden, maar altijd met als hoofddoel om te overleven op de beste manier. 

 

Woorden onthoud je maar even, een ervaring je hele leven!

.

Kwaliteit

Ik ben opgeleid bij de equine assisted coach opleiding aan de Keulseweg (www.keulseweg.nl). De coachopleiding is als enige in Nederland door de NOBCO/EMCC geaccrediteerd op het EQA-niveau Practitioner. Daarnaast ben ik aangesloten bij het KREAC. Dit is het kwaliteitsregister voor paardencoaches. Via de website van KREAC vind je tevens meer informatie over de methodiek Equine assisted coach. Ook vind je hier https://www.kreac.nl/onderzoek.html wetenschappelijke onderzoeken die uitgevoerd zijn met betrekking tot het equine assisted coachen.